E-okul lise giriş ve lise kayıt

E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde tüm devlet okulları ve özel okullar, ilköğretim veya lise öğrencileri ile ilgili olarak tüm bilgilerin ve belgelerin yer almış olduğu bir interaktif sistemdir. Ülkemizde uzun süredir kullanıkta olan e-okul sistemi sayesinde lisede eğitim ve öğretim görmekte olan öğrenciler, e okul veli bilgilendirme sisteme giriş yaparak aldıkları not ve okulda yer alan diğer bilgilere kolaylıkla ulaşabilirler.



E Okul Lise Kayıt

Merkezi olarak asil kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt için belirlenen dönemde okullarına gidip kayıt yaptırmak zorundadır. Aksi taktirde kayıt hakkı kazandığı okuldaki hakkı kaybolacaktır. Böyle bir durumda yedek listesinde yer alan başka bir öğrenci asil olarak kayıt hakkı kazanmış öğrencinin önüne geçecektir.

Kayıt hakkı kazanamayan öğrenci iseniz veya kayıt hakkı kazanamayan öğrenci velisi iseniz e-kayıt uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak için aşağıdaki linki tıklayınız. Bu ekranda öğrencilerin 10 adet okul tercihi yapma hakkı bulunmaktadır.
E Okul Lise Yerleştirme Sonuçları

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi yerleştirme işlemleri kapsamında yerleştirme sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Sitesi ve e-okul internet adresleri üzerinden erişmek mümkündür. İlgili adreslerde asil ve yedek olarak yerleştirme sonuçları görülebilmektedir. Lise yerleştirmesinde asil veya yedek olarak yerleşimi bulunmayan öğrenciler sınavsız kayıt kabul eden okullara başvurabilmektedir.

Deixe um comentário